teisipäev, 16. juuni 2009

Andrei Hvostov: Noor Eesti vajab meeste toetust

Noor Eesti on liikumine, mis sai alguse 2009.aasta kevadel toimunud mõttetalgutel. Liikumise eesmärgiks on anda alaealiste laste vanematele õigus hääletada ka oma lapse eest.

Põhimõtteliselt tähendab see anda lastele nende sünnihetkest õigus hääletada, kuid nende täisealiseks saamiseni teostab selle õiguse lapsevanem. Või seaduslik hooldaja. Lapse hääl loeb, kuid väljendab seda täiskasvanu.

Parima ülevaate meie liikumisest saab meie kodukalt www.nooreesti.ee.

Liikumise Noor Eesti tuumik koosneb keskealistest inimestest, kes on endale mõned olulised asjad selgeks teinud. Me teame, et vanemad hoolivad oma lastest. Vastupidisel juhul oleks inimkond juba välja surnud. Aegajalt avalikkuse ette jõudnud karjuvatest eranditest hoolimata vanemad hoolivad oma lastest. See on postulaat.

Vanemad on huvitatud oma laste heast käekäigust, nad tahavad tagada neile kindla tuleviku. Me elame kultuuris, kus haridust tähtsustatakse. See on juba paarsaja aastane traditsioon. Suitsutares elanud esivanemad ei kahelnud, et lugemine ja kirjutamine on vajalikud oskused.

Haridus üle kõige!

Pole ühtegi teist elanikkonna gruppi kui koolis käivate või kohe kooli minevate laste vanemad, kes oleks eluliselt huvitatud meie koolisüsteemi headusest.

Headus on nõrk sõna. Suurepärasus! Et oleks maailma parim! Soome haridussüsteem eeskujuks! Sest Soome, nagu mäletame, sai viimati PISA testis esimese koha.

Lapsevanem tahab, et tema laps käiks kõige paremas koolis.

Loe edasi mees.eu portaalist.

Andrei Hvostov on kirjanik ja nädalalehe Eesti Ekspress ajakirjanik.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht