kolmapäev, 17. oktoober 2007

Inflatsioon uuele tasemele! Kohe ja kiiresti!

Samal ajal, kui Eesti ajalehed, poliitikud ja majandusteadlased jahuvad 7-8% inflatsioonist ning kõik närivad küüsi, on Aafrikas asuv Zimbabwe riik teinud selles vallas uue rekordi.
Nimelt tõusis selles riigis inflatsioon septembris rekordilise 7982.1 protsendini. Aasta alguses oli inflatsioonitase veel 1593.6 protsenti. Tõenäoliselt on selliseid numbreid suutnud ületada ainult 20ndatel Weimari vabariigis toimunud mega-hüperinflatsioon, kus isegi leivapäts maksis miljardeid markasid.
Ehk siis muretsejaid võib lohutada ning öelda, et vaadake, kuidas Zimbabwe elanikud peavad hakkama saama! Mis siis meie väikesest inflatsioonikõverast enam rääkida...Kas Ansip võtab uue väite, millega vürtsitada oma häid sõnavõtte?
Inflatsioonitaset on alla surumas ka kodanik Andres Lipstok, kes kutsus eestlasi palka mitte juurde küsima. Lipstoki enda palk oli 2006. aastal muide 1.4 miljonit.... Kokkuvõttes võiks lihtsalt ajakirjanduses ära lõpetada mullipuhumise kinnisvara ja majanduse kokkukukkumise teemadel.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht