teisipäev, 9. oktoober 2007

Tartu: Eesti HIV pealinn?

Vana hea puulinn Tartu istub aidsiennetajate arvates HIV- viiruse pommi otsas!

Asjad on juba niivõrd halvad, et 2007. aastal on Tartus juba 14 uut HIV viirusesse nakatujat. Kokku elab Tartus natukene üle 100 nakatanu, mis teeb täpselt 0.1% Tartu elanike arvust.

Nelli Kalikova väidab, et nakatumine on üha enam kandumas narkomaanidelt noortele seksijatele üle ning üliõpilased armastavat ka amfetamiini süstida.

Uudist lugedes jääb aga arusaamatuks, miks ei võiks kuskil teises Eesti linnas HIV epideemia puhkeda? Näiteks Türil, Pärnus või Viljandis, kus on a) ülikoolide filiaalid b) seega palju noori üle kogu Eesti c) kui tudengid, siis tarbitakse amfetamiini. Isegi oli uudis see, et alles nüüd on Tartu Eesti suuruselt kolmas piirkond HIV- nakatanute arvult Ida-Viruaa ja Tallinna järel. Ebaloogiline oleks olnud, et suuruselt teises Eesti linnas ei ole varem probleeme suguhaigustega olnud.

Kuna peamised HIV-sse nakatujad on Tartu vangis istuvad kinnipeetavad ning Tartu üliõpilased, tekib ka väikene küsimus, kui palju siis tegelikult Tartu "õigetest" elanikest on HIV-sse nakatunud ja kui tõsine see probleem siis ikkagi on? Teatavasti tuuakse Tartusse kokku vange üle Eesti ning ka palju üliõpilasi käib Tartusse kaugematest paikadest. Vangid on ühiskonnast eraldatud ning viirust edasi nad Tartus loodetavasti ei kanna, üliõpilaste puhul sellist lootust muidugi olla ei saa. Loomulikult ei minimaliseeri selline arutlus viirusesse nakatumise ohtu Tartus, kuid minu arvates on pigem koll jälle välja lastud!
Selle uudise valguses paistavad teistmoodi ka pildid Tartu Emajõe kaarsillal seksinud noortest! Ju nad hommikuvalguses Zavoodist tulid ja Narva mnt. ühikatesse läksid. Vahepeal tuli lihtsalt isu peale.... Tegelikult peaks need hommikuste seksiate nimed selgeks tegema ning politsei võiks neile trahvi teha avaliku korra räige rikkumise pärast. Nii nagu Tartu politseil on tavaks teha trahvi neile, kes lihtsalt tahavad kaarsillast üle kõndida.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht