teisipäev, 9. oktoober 2007

Purjus emad

Tänase päeva ühed rämedamad uudised Eestist olid kindlasti kahe purjus ema tegemised Narvas ja Valgas. Valgas sõitis umbjoobes naine oma lapsega mööda linna autoga ringi ja Narvas vedas napsu võtnud proua oma last paljajalu mööda piirilinna.

On selline teguviis mõistlik? On see kuidagi õigustatud? Vaevalt. Emad võiksid ikkagi oma lastega hoolivamad olla. Ja loomulikult isad ka. Samuti on üldteada ning tänavatel näha, kuidas väikesed lapsed peavad kantseldama oma purjus isasid. Ka see on räme! Et laps vait oleks, on neile sageli käed kommi ja limpsi täis topitud! Maiusta, aga ole vait!

Sageli võib selliseid väikeseid lapsi näha passimas kasiinode või puhvetite uste taga, kuna isa või ema on ennast klaasi või mänguautomaadi taha unustanud.

Kõige hullem on asja juures see, et väike laps lihtsalt ei julge oma purjus vanematele vastu hakata ning purjus vanem tunneb, et on aeg lapsele maailma näidata. Ja tõenäoliselt teeb see laps suures saades seda sama, tundmata muret, mida tema lapsed tunnevad, kui nad peavad oma vanemaid purjus peaga kantseldama.

Mida ette võtta, et laps ei peaks taluma purjus vanemai? Kannatama, kuni laps kasvab suuremaks, et isale-emale paar karmi sõna öelda ning nad kuu peale saata? Kas nii kaua kannatab olla? Ei usu.

2 kommentaari:

Anonymous Anonüümne ütles ...

Huumorimees, teid on ajakirjanikud osavalt lõksu vedanud. Ariklis "Umbjoobes naine sõidutas Valgas imikut" (Valgamaalane / Postimees.ee 9.10.2007) kirjutati sõnaselgelt "Valga politsei toimetas täna kainenema raskes joobes noore naise, kes seitsmekuust imikut mööda linna kärutas."
Purjus naised (ka mehed) lapsekärudega pole mingi eriline haruldus, samuti ka inimesed, kes kuulujutte levitavad....

10. oktoober 2007, kell 10:52  
Blogger Mees ütles ...

Minupoolsed vabandused ebatäpsuste kohta, kuid see ei muuda asja sisu.

Kärutades last lapsevankriga mööda linna, võib purjus ema mida iganes korda saata. Avarii võib juhtuda ka sellest, et ema lihtsalt ei pane näiteks jalakäijate ülekäigukohal tähele lähenevaid autosid...

10. oktoober 2007, kell 12:04  

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht