neljapäev, 18. oktoober 2007

Millises majas elad sina?

Portaal hemny.net on kokku kogunud üle maailma pilte väga erinevatest hoonetest, kus inimesed väidetavalt ka sees elavad.

Otse loomulikult on enamus kummalistest majadest rajatud jänkide poolt Ameerika Ühendriikidesse, kuid leidub näiteid ka mujalt maailmast.

Huvitav küll, kuidas nendes majades elada suudetakse? Aga tõenäoliselt oli majade eriline välimus juba omanike poolt taotuslik ning nimelt projekteeritud. Et naabriga erineks ega peaks samastuma halli massiga.

Omaette oleks huvitav teada, kes sellistes majades elavad?Kas poissmehed, vanatüdrukud või hoopis konservatiivset peremudelit järgivad perekonnad? Ja otse loomulikult tahaks teada, kas projekteerijateks ja arhitektideks on olnud mehed või naised? Või on tehtud need meeskonnatööna?


Eestist esimese hooga ei olegi ühtegi näidet tuua, kus kolemajasid vaatama võiks minna? Meenub vast ainult pudelitest tehtud pudelikujuline hoone ning Tartus TÄhtvere tänaval asuv hoone, millele igal aastal üks korrus juurde ehitatakse...Tõenäoliselt on eestlane ikka põline tagasihoidlik inimene ega hakka vähemasti eriskummalise arhitektuuri peale asjatult rapsima. Ikka tasa ja targu ristpalkidest talutaret armastades...


Minu lemmik:





Kindlasti on omaette kummalise väljanägemisega ka näiteks Eestis asuv Taagepera loss, mis ei samastu ühegi teise Baltikumis asuva mõisahoonega. Loss pärineb 20. sajandi algusest ning väljendab tõelist selle aja mõttelendu ja ideid. Kuid erinevalt kingamoodi majadest on Taagepera arhitektuuripärl, milles on sisu: UFO majas ju seda ei ole ega hakka ka kunagi olema! Aga eks oli vaja Taagepera viimasel mõisnikul von Strykil ka vajadus erineda teistest mõisaomanikest! Aeg muutub, kuid arusaamad jäävad ikka!

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht